top of page
Vyhledat

Lasagne plnené špenátom a ricottou

Klasický recept ktorí poteší najmä vegetariánov. Ak máte chuť na lasagne, ale snažíte sa jesť menej mäsa, potom je tento recept ako stvorený pre vás...a taktiež zaručene poteší vašu návštevu!

Lasagne poznáme ako typické talianskej jedlo- s mletým mäsom a sýtou paradajkovou omáčkou. V mojom okolí sa však stretávam aj s vegetariánmi, ktorí lasagne zbožňujú a nechcú sa tohto jedla vzdať. Presne preto som premýšľala nad novým receptom...nad alternatívou, ktorá by chutila najmä vegetariánom...a presne tak vznikol tento recept.

Môj nákupný zoznam:

· 1 balenie bezlepkových cestovín- lasagne

· 2 balenia mrazeného krájaného špenátu

· 1 balenie syru ricotta

· 2 hrnčeky strúhanej mozzarelly

· ¼ hrnčeka strúhaného parmezánu

· 1 vajce

· 1 hrsť čerstvej bazalky

· ½ ČL soli

· ½ ČL cesnakového prášku

· 2 hrnčeky paradajkovej omáčky Marinara




1. Rúru predhrejeme na 180°C. Nachystáme si plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie, alebo poriadne vymastíme olivovým olejom.

2. Cestoviny buď predvarte podľa návodu, alebo len vyberte z obalu a poukladajte na plech (dočítate sa v návode, každé cestoviny sú v tomto individuálne)- tak vytvoríte základnú vrstvu pre vaše lasagne.

3. Špenát nechajte rozmraziť vo veľkej mise a vyžmýkajte z neho prebytočnú vodu. Následne ho opečte na olivovom oleji (môžete ho rozmrazovať aj priamo tam). Keď bude hotový, odstavte o sporáku a nechajte vychladnúť.

4. V miske zmiešajte ricottu, vajce, hrsť mozzarelly, soľ a cesnakový prášok. Teraz do zmesi pridajte už trochu vychladnutý špenát, dobre premiešajte.

5. Na nachystanú vrstvu cestovín rozotrite časť Marinara omáčky (tak aby vám omáčka ostala ešte aj na zvyšné vrstvy). Teraz pozdĺž celého plechu rozotrite ricottovú zmes so špenátom.

6. Pokračujte ďalšou vrstvou cestovín, Marinara omáčky a vrstvou ricottovej zmesi. Prikryte cestovinami bohato zasypte zostávajúcim syrom. Ozdobte čerstvou bazalkou a dajte piecť, prikryté fóliou približne 30 minút. Následne bez fólie pečte ešte 5-10 minút, aby ste mali chrumkavý syr.

7. Servírujeme s čerstvou bazalkou a pokvapkané olivovým olejom.



82 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Post: Blog2_Post
bottom of page