top of page
Vyhledat

BLOG: Na čom by sme nemali šetriť?

Aktualizováno: 14. 11. 2021


Jednoznačne na sebe! My a naše telo a mozog sú to najdôležitejšie čo máme a zároveň presne tam máme aj priestor pre najväčšiu investíciu.

Čo to znamená v praxi? Pre každého niečo iné, ale v príncípe zase jedno a to isté. Musíme investovať do toho čo nám prospieva a robí dobre. Tam by sme naozaj nemali nikdy šetriť.


Príklady...kde si to môžeme dovoliť?





Máme tri hlavné kategórie: strava, pohyb a mozog.

Každej kategórií sa budem venovať jednotlivo, aby to bolo prehľadnejšie.


Strava:

Nikdy by sme nemali šetriť na kvalitnom jedle. Jednotlivé potraviny teda musia byť z čo najlepšieho zdroja a v čo najčerstvejšom stave.

- Mäso: mäso je kategória sama o sebe a ja sa jej veľmi rada venujem. Ak sa dá, kupujte slovenské mäso od slovenských farmárov a ideálne aj od mäsiara. Mäso musí byť čo najčerstvejšie a ak pracujete s mletým mäsom, nechajte si ho priamo pre seba pomlieť. BIO kvalita je tiež niečo čo je na zváženie a nechám to na vás, ale na mäse určite nikdy nešetrite.

- Kvalitné mliečne výrobky: myslím tým nepasterizované, nezakonzervované mliečne produkty. Najlepšie je vybrať si nejaký salaš, alebo bio farmu a brať všetky tieto produkty priamo od nich. Tiež sa oplatí vyskúšať ovčie či kozie produkty. Sú síce menej populárne, ale mimoriadne zdravé.

-Ryby a morské plody: bohužiaľ nežijeme pri mori a preto si musíme dopriať väčšinou mrazené morksé mlody. Ryby zoženieme aj čerstvé, ale väčšinou je ich kvalita poškodená. Je však niekoľko dodávateľov, ktorí si na kvalitu rýb dávajú pozor. V každom meste je to niekto iný a preto si ich musíte nájsť. Niekedy však platí, že ak nikoho takého v okolí nemáte, radšej kúpte mrazené ryby ako menej čerstvé.

- Orechy- kvalitné orechy väčšinou nájdete v nepriehľadných vreckách. Svetlo totiž na orechy vplýva a uberá im na kvalite. Je to možno drobnosť, ale zaváži.



Pohyb

Ak máte nejakú obľúbenú aktivitu určite na nej nešetrite. Keď totiž človek nájde niečo čo ho napĺňa a naozaj baví, mal by sa tomu venovať či už pracovne, alebo vo svojom voľnom čase. Ak je to napríklad yoga, je v poriadku kúpiť si kvalitnú karimatku, pohodlné oblečenie, alebo vankúše. Ak je to športové lezenie, investícia do lana, leziek, alebo expresiek je určite na mieste. Niekoho zase potešia výkonné hodinky, lebo merajú všetky možné hodnoty aké sa len dajú Podporuje nás to v pohybe a investíciou do týchto vecí si sami vytvárame čo najlepšie podmienky. A to by sme určite mali robiť.



Mozog

Investovať sa dá aj do nášho mozgu. Do nášho vzdelania. Akýkoľvek kurz, lekcia, prednáška, alebo skúsenosť nám rozširuje obzory a obohacuje nás. Investujte do toho čo vás zaujíma. Aj keď možno len povrchne a následne vás to omrzí, ale aspoň to skúšate. Ak vás baví klavír, začnite chodiť na hodiny klavíra, ak chcete maľovať investujte do toho, ak saa chcete učiť nový jazyk, je to super a jednoznačne by ste mali investovať do kvalitného kurzu.

Neodkladajte tieto veci na neurčito. Investujte do seba. Prežijete krásny a plnohodnotný život.


17 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Post: Blog2_Post
bottom of page